Uitrusting | Touratech Aventuro PRO Carbon

Uitrusting | Touratech Aventuro PRO Carbon

De volledig nieuw ontwikkelde Aventuro PRO carbon helm biedt hightech voor veeleisende reisenduro rijders. De modulaire helm van geavanceerd X-PRO carbon is dubbel gecertificeerd volgens de huidige ECE 22.06- en DOT-normen en maakt niet alleen indruk met zijn uitstekende veiligheid, maar biedt ook tal van innovatieve functies.

Met de Aventuro Carbon in 2014 zette Touratech een compleet nieuwe standaard voor adventure helmen. Veelzijdigheid, veiligheid, comfort en praktisch nut vormden samen een geheel nieuw concept dat een ongekend aantal toepassingsmogelijkheden opende. Net als bij zijn twee voorgangers is het basisprincipe van de Aventuro PRO Carbon even eenvoudig als overtuigend. De PRO combineert drie helmen in één. Zonder gereedschap kan het in een handomdraai worden omgebouwd van een crosshelm naar een hybridehelm of een volwaardige weghelm, afhankelijk van het beoogde gebruik. In elk van deze drie disciplines bewijst de Aventuro PRO Carbon een meester in zijn vak te zijn.

White

Black

Drie configuraties

Als luchtige crosshelm overtuigt de Aventuro PRO Carbon in de eerste plaats door het lage gewicht van de zeer sterke carbonschaal. Hierdoor worden de nekspieren van de drager niet belast, zelfs niet bij sportief offroad rijden. Het grote gezichtsveld zorgt niet alleen voor het beste overzicht, maar het maakt ook het comfortabele gebruik van zelfs grote crossbrillen mogelijk, wat wordt gewaardeerd door brildragers. Een geïntegreerde clip zorgt voor optimale bevestiging van de brilriem. Het schild kan in lengte worden versteld zodat het kan worden aangepast aan individuele behoeften. In de hybride helmconfiguratie heeft de Aventuro PRO Carbon een vizier. Dit betekent dat adventure rijders profiteren van optimale bescherming tegen het weer tijdens lange, snelle ritten. Het ventilatiesysteem is verder geoptimaliseerd om zelfs op warme dagen een perfect klimaat in de helm te garanderen. Bekend van de twee voorgangers van de helm zijn de ruim bemeten ventilatiekanalen in de helmschaal. De in- en uitlaatopeningen hebben elk een grote doorsnede voor maximale efficiëntie en de inlaten kunnen volledig worden afgesloten. De tweedelige ventilatie in het kingedeelte is volledig nieuw. Terwijl het bovenste kantelmechanisme een aparte luchtstroom regelt voor de ventilatie van het vizier, regelt de onderste schuif de luchtstroom voor de rijder. Deze innovatieve oplossing maakt het voor het eerst mogelijk om zelfs bij koele temperaturen een optimale ventilatie van het vizier te garanderen zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. Om de Aventuro PRO Carbon als sportieve weghelm te kunnen gebruiken, kan de helmklep in een paar eenvoudige stappen worden verwijderd. Dit is nu nog eenvoudiger, omdat het vizier en de klep afzonderlijke bevestigingen hebben.

Sport

Rallye

Core

Getest volgens ECE22.06

Uiteraard is de Aventuro PRO Carbon gecertificeerd volgens de bijzonder strenge ECE22.06 norm. De testprocedures voor zowel de helmschaal als het vizier zijn aanzienlijk aangescherpt ten opzichte van de vorige ECE22.05 norm en er zijn extra testscenario's toegevoegd.

Hightech voor de helmschaal

De gloednieuwe X-PRO carbontechnologie maakt gebruik van kennis uit de luchtvaartindustrie om een ongeëvenaarde sterkte-gewichtsverhouding te bereiken. In het proces wordt 3K carbon (3000 vezels per bundel) gevormd tot een zeer sterke composietstructuur die lijkt op een spinnenweb. Het hoge vezelgehalte (≥ 60 procent) maximaliseert de mechanische eigenschappen van de helmschaal, terwijl de nauwkeurige vezeldistributie zorgt voor uniforme sterkte in alle dimensies en een elegant uiterlijk. Ondanks de grotere stijfheid en sterkte is de helmschaal van de Aventuro PRO Carbon gemaakt van X-PRO Carbon ongeveer 10 procent lichter dan conventionele ontwerpen.

Verstelbare luchtinlaat bij het voorhoofd.

Meer veiligheid bij een val

De Aventuro PRO Carbon biedt niet alleen de best mogelijke bescherming, de ontwikkelaars hebben nog veel verder gedacht. Bij een motorongeluk is het uiterst kritiek om de helm van het slachtoffer te verwijderen - en wel zo voorzichtig mogelijk. Op dit gebied waren de twee vorige modellen met hun gemakkelijk verwijderbare wangkussens al absoluut geweldig. De Aventuro PRO Carbon biedt hier een volledig nieuw niveau van veiligheid. Aan de onderkant van de achterkant van de helm zitten twee drukknopen waarmee de wang- en nekbeschermers kunnen worden losgemaakt, zodat ze gemakkelijk naar beneden kunnen worden getrokken. Hierdoor kan de helm zonder weerstand van het hoofd van de drager worden gehaald.

Aventuro Pro Carbon - De innovaties
 • Getest volgens ECE22.06 en DOT
 • Nieuw geconstrueerde helmschaal van X-PRO Carbon
 • Gepatenteerd noodontgrendelingssysteem voor de binnenbekleding
 • Aparte kinventilatie voor vizier en gezicht
 • Bevestiging helmklep losgekoppeld van het vizier
 • Vijf aantrekkelijke designs

Tweedelige ventilatie in het kingedeelte: de onderste schuif regelt de luchtstroom voor de rijder, de bovenste schuif regelt de ventilatie van het vizier.

Maximaal comfort onroad en offroad

Naast het lage gewicht en de innovatieve ventilatie draagt ook het binnenwerk van de Aventuro PRO Carbon bij aan het hoge comfort. De binnenvoering en de driedimensionaal gevormde wangkussens zijn gemaakt van huidvriendelijk en temperatuurregulerend Coolmax™. Ze kunnen eenvoudig worden verwijderd om te wassen en indien nodig worden vervangen.

Met het "Ergo Padding System" kan de helm optimaal worden aangepast aan de individuele hoofdvorm van de drager door middel van verschillende schuimrubberen opvulstroken.

Ventilatieopeningen en clip voor de brilriem aan de achterkant van de helm.

De juiste helm voor elk hoofd

De Aventuro PRO Carbon is niet alleen verkrijgbaar in zeven verschillende maten van XS tot 3XL, drie verschillende maten helmschalen zorgen ook voor de optimale verhouding tussen helmschaal en schokabsorberende EPS-kalotte.

De Aventuro PRO Carbon is verkrijgbaar in de vijf designs Black, White, Core, Rallye en Sport, elk in zeven maten van XS tot 3XL. Artikelnr. 500-2500 e.v., prijs vanaf 599 euro.

De beoordelingsnorm ECE 22.06

Botsproef

Terwijl de ECE 22.05 norm, die al meer dan 20 jaar van kracht is, vereist dat botsproeven worden uitgevoerd en geanalyseerd op vijf punten op de helmschaal (voorkant, bovenkant, achterkant, zijkanten en kin), vereist de nieuwe ECE 22.06 norm dat de helm op 18 punten wordt getest. Bovendien moeten de objecten in de botsproef nu verschillende vormen hebben.

Penetratietest voor het vizier

Het vizier wordt beschoten met een zes millimeter stalen kogel met een snelheid van 80 m/s (288 km/u). Deze mag het plastic niet doorboren. Als er een scheur ontstaat, mag het materiaal in ieder geval niet splinteren.

Verschillende snelheden

Terwijl de resterende restenergie voorheen slechts bij één snelheid werd gemeten, zijn tests bij drie snelheden nu verplicht. De achtergrond hiervan is dat een zeer stijve helmschaal goede bescherming biedt bij een botsing met hoge snelheid, maar bij lage snelheden kan resulteren in een te hoge energieoverdracht naar het hoofd van de berijder. De procedure volgens ECE 22.06 zorgt ervoor dat de energie optimaal wordt verdeeld en geabsorbeerd bij verschillende botssnelheden.

Meting van rotatieversnelling

Dankzij geavanceerde sensortechnologie analyseert de ECE 22.06 certificering scenario's waarbij de helm onder een hoek inslaat en dus een roterend effect op het hoofd uitoefent. Ook hier mogen bepaalde drempelwaarden niet worden overschreden.

Aparte bevestigingen voor helmklep en vizier maken ombouwen gemakkelijker.

AVENTURO PRO CARBON | De hoogtepunten

Veelzijdig
 • Luchtig off-road
 • Aanpasbaar in verschillende situaties
 • Aerodynamisch op straat
Beveilig
 • Zeer stevig carbon schaal
 • Voldoet aan ECE 22.06 en DOT
 • Groot gezichtsveld
 • Dubbele-D-ring-sluiting
 • Stiftslot-Vizier
 • Innovatieve ontgrendeling van kin- en nekkussentjes
Comfortabel
 • Laag gewicht
 • Ergo-Padding-System
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Toolless conversie
 • Verfijnde ventilatie
 • Wasbare binnenkant
 • Zweetonderdrukkende, anti-allergische Coolmax-voering
Slim
 • Geïntegreerde bandklem voor bril
 • Intercom-voorbereiding
 • Camerabevestiging
 • Accessoires monteren

 1. Aventuro PRO Carbon
  Aventuro PRO Carbon
  As low as €599.00Related Products

Touratech Copyright © 2020