Technologie | KTM 790 Adventure

Technologie | KTM 790 Adventure

Na een grondige motorupgrade en uitgerust met moderne hulpsystemen is de populaire 790 Adventure terug en vormt hij de instap in KTM's toer-enduroklasse in het middensegment.

Wie op zoek is naar een robuuste tour-enduro die echte off-road-eigenschappen combineert met een gematigde zithoogte, zal zeker blij zijn met de KTM 790 Adventure. De motor is nog geen drieënhalf duizend euro goedkoper dan de duurdere 890-modellen en kan bijna alles net zo goed als de grote zussen. Dus waarom zou je niet een beetje bezuinigen op het basismodel en in plaats daarvan investeren in een uitgebreide uitrusting? De 799 kubieke centimeter tweecilinder, die door de Chinese productiepartner CFMOTO op Euro 5-niveau is gebracht, levert 95 pk bij 8.000 tpm. Het maximumkoppel van 88 Newtonmeter levert de twin al bij 1.400 tpm. Dat is meer dan voldoende voor toertochten en drie keer zoveel voor off-road gebruik.

Op het gebied van vering maakt KTM gebruik van solide componenten van zusterbedrijf WP Suspension en ook op de remmen beknibbelen de Oostenrijkers niet. Hoewel de KTM 790 Adventure is ontworpen als instapmodel, overtreft hij de meeste concurrenten op het gebied van uitrusting en bouwkwaliteit.

Touratech biedt een compleet assortiment accessoires om van de KTM 790 Adventure een langeafstands adventure-tourmotor te maken.

Op maat gemaakte accessoires voor een individuele motor

Volgens het motto "Het goede nog beter maken" heeft Touratech een uitgebreid portfolio ontwikkeld voor het aanpassen van de KTM 790 Adventure. Afzonderlijke facetten van de machine kunnen worden aangepast aan het individuele gebruiksprofiel. Iedereen die maximale precisie en grote reserves eist van zijn vering bij het rijden met een hoog laadvermogen, zal niet om een upgrade met schokdempers of het gesloten patroon van Touratech Suspension heen kunnen. Als de 790 meer op onverhard terrein wordt bereden, is een stevige set beschermers een must.

Voor het bagagevervoer aan boord van de KTM 790 Adventure biedt Touratech naast de beproefde ZEGA aluminium koffersystemen een breed assortiment zachte bagage: van tanktassen, bagagetassen en stuurtassen tot volledig offroad-compatibele tassensystemen voor achterop. Het ééndelige Touratech comfortzadel met warmte-reflecterende Fresh Touch bekleding is speciaal ontworpen voor lange afstanden. Slimme accessoires zoals verstelbare koppeling- en remhendels, brede voetsteunen en een stuurverhoger zijn ook ontworpen met het oog op comfort.

Meer informatie is te vinden op www.touratech.nlTouratech Copyright © 2020