Aventuro PRO Carbon

De geheel nieuwe ECE 22.06 gecertificeerde avontuurlijke motorhelm gemaakt in Europa

De veelzijdige motorhelm

Veelzijdig – Lichtgewicht – Veilig

Gemaakt in Europa

Veelzijdig en aanpasbaar voor elke rit
Dankzij het modulaire ontwerp is de Aventuro PRO Carbon de ideale helm voor elk avontuur.

Lichtheid die inspireert
Voel de vrijheid met het lichtgewicht X-PRO carbonmateriaal - voor zorgeloos rijcomfort.

Veiligheid in elke situatie
Innovatieve functies zoals het FRS Emergency Strap System bieden bescherming waarop je kunt vertrouwen.

Aventuro PRO Carbon

De Aventuro PRO Carbon helm van Touratech is de perfecte symbiose van technologie, comfort, veiligheid en speciaal ontwikkeld voor veeleisende motorrijders. De zeer sterke helmschaal van X-PRO carbon is niet alleen ongeveer 10% lichter dan vergelijkbare helmen, maar biedt ook optimale sterkte. De helm is verkrijgbaar met 3 verschillende maten voor de schaal, waardoor er 7 verschillende maten kunnen worden aangeboden en een optimale pasvorm voor elke hoofdmaat wordt gegarandeerd.

Een bijzonder hoogtepunt is het nieuw ontworpen kingedeelte, dat individueel instelbare ventilatie voor zowel de rijder als het vizier mogelijk maakt. Het ventilatiesysteem met 8 verstelbare luchtinlaten en 4 luchtuitlaten wordt versterkt door geoptimaliseerde luchtkanalen in het EPS-schuim en zorgt voor een perfect binnenklimaat.

Bovendien biedt de helm een groot panoramisch gezichtsveld, wat de veiligheid vergroot door een beter zicht rondom. De Coolmax™ binnenvoering is vervangbaar en wasbaar, waardoor de helm niet alleen comfortabel maar ook hygiënisch blijft. Dankzij het Ergo Padding System kan de helm bovendien individueel worden aangepast aan de vorm van het hoofd van de drager.

 Andere belangrijke kenmerken zijn de dubbele D-ringsluiting, het anti-condens Pinlock® MaxVision™-vizier en een noodontgrendelingssysteem. De helm is tevens voorbereid op het gebruik van intercomsystemen en wordt geleverd met handige accessoires zoals twee camerahouders en een draagtas. De Aventuro PRO Carbon-helm is dubbel gecertificeerd volgens ECE 22.06 en DOT, wat de hoge veiligheidskwaliteit benadrukt.

Al met al is de Aventuro PRO Carbon een meesterwerk van helmtechnologie, perfect voor motorrijders die waarde hechten aan kwaliteit, veiligheid en comfort.

Details in één oogopslag

 • Nieuwe helmschalen in drie maten: XS-S, M-L, XL-3XL
 • Verbeterd ontwerp voor bediening met handschoenen
 • Nieuw ontworpen, aerodynamisch geoptimaliseerde klep los van het vizier
 • Nieuwe tweedelige kin​ ventilatie
 • In totaal 8 verstelbare roosters en 4 ventilatieroosters voor een optimaal binnenklimaat
 • Nieuw ontwikkeld noodgeval ontgrendelingssysteem
 • Luchtig off-road
 • Aanpasbaar in gemengd gebruik
 • Aerodynamisch op de weg
 • Zeer sterke carbon buitenkant
 • Voldoet aan ECE 22.06 en DOT
 • Groot panoramisch veld van visie
 • Dubbele D-ring bevestigingsmiddel
 • Pin-lock vizier inbegrepen
 • Laag gewicht
 • Ergo-vulling systeem
 • Eenvoudige bediening
 • Gereedschapsvrij​ conversie
 • Geavanceerde ventilatie
 • Wasbaar interieur
 • Geïntegreerde brilbandgeleider
 • Intercomvoorbereiding voor ALLE standaardapparaten
 • Camerahouder​
 • Accessoirehouder​

Belangrijkste kenmerken

Snelwissel uitblinker Aventuro PRO Carbon

De Aventuro PRO Carbon-helm van Touratech is een meester in aanpassingsvermogen. Of het nu gaat om rijden op de weg, offroad-avonturen of gemengde tochten, de helm kan snel en zonder gereedschap worden omgebouwd. Het modulaire ontwerp maakt een naadloze aanpassing aan verschillende rijomstandigheden en rijstijlen mogelijk, waardoor het de ideale metgezel is voor elk type motortocht. Ontdek de vrijheid om met één helm op alle mogelijkheden te zijn voorbereid.

Door de klep los te koppelen van het vizier hebben we de modulaire ombouw nog eenvoudiger gemaakt, wat ook het schoonmaken vereenvoudigt en de gevoeligheid voor vuil aanzienlijk vermindert.

We gebruiken metalen schroeven en schroefdraad om een robuuste en betrouwbare verbinding tussen de helm en de klep te garanderen. Ontdek het comfort van uitgerust zijn voor alle omstandigheden.

Touratech-Aventuro-PRO-Carbon-Motorradhelm_animation-2
Touratech-Aventuro-PRO-Carbon-Motorradhelm_Umbau_2000x600px

Ventilatiesysteem met 8 luchtinlaten en 4 luchtuitlaten

De Aventuro PRO Carbon kenmerkt zich door een innovatief ventilatiesysteem met 8 inlaten en 4 uitlaten voor een optimale luchtcirculatie. Dit systeem garandeert niet alleen een uitstekende koeling tijdens het rijden, maar vermindert ook efficiënt de hitte en het vocht in de helm. Door de zorgvuldig gepositioneerde ventilatiepunten kan de rijder de luchttoevoer individueel aanpassen, wat bijdraagt aan meer comfort en verbeterde rijdynamiek.

Een ander bijzonder kenmerk van de Aventuro PRO Carbon-helm is de tweedelige kinventilatie. Dit innovatieve ontwerp maakt het mogelijk om de ventilatie voor de rijder en het vizier afzonderlijk te regelen en zo de luchtcirculatie individueel aan te passen aan de eisen of weersomstandigheden. Deze flexibiliteit zorgt voor een helder zicht door het vizier en verhoogt het draagcomfort, omdat de rijder de luchttoevoer kan regelen naar persoonlijke voorkeur.

Met extra ventilatie bij de kin en innovatieve ventilatieflappen aan de boven- en achterkant van het hoofd zorgt ons ontwerp voor een verbeterd binnenklimaat dat de rijder superieur comfort biedt.

Touratech-Aventuro-PRO-Carbon-Motorradhealm_Kinnbelueftung_1200x800px

Revolutionaire ventilatie- en anti-vibratietechnologie

Bij de Aventuro PRO Carbon draait alles om innovatie! Met name het nieuw ontwikkelde Mid Airflow Chamber System creëert een holte tussen de binnenste en buitenste EPS. Hierdoor kan frisse lucht snel rond het hoofd circuleren, terwijl warme lucht efficiënt kan ontsnappen via de openingen aan de achterkant. Daarnaast beschikt de helm over een innovatief anti-vibratie EPS-systeem: een speciale rubberen strip tussen de EPS-lagen maakt fijne bewegingen van het binnenste EPS mogelijk. Dit vermindert trillingen veroorzaakt door luchtturbulentie bij hogere snelheden. De helm is veilig en stabiel en biedt een soepelere en comfortabelere rijervaring!

Touratech-Aventuro-PRO-Carbon-Motorradhealm_Mid-Airflow-Chamber_1200x800px

Gecertificeerde veiligheid: ECE 22.06 en DOT-norm

De Aventuro PRO Carbon motorhelm voldoet aan de laatste veiligheidsnormen in de helmindustrie! Het is gecertificeerd volgens de strenge ECE 22.06- en DOT-normen en garandeert maximale veiligheid en bescherming. Rijders kunnen vertrouwen op de robuuste constructie en geavanceerde beschermingstechnologie van de helm! Dit zorgt voor maximale veiligheid tijdens het rijden.

Touratech-Aventuro-PRO-Carbon-Motorradhealm_ECE2206_DOT_1200x800px

Breed gezichtsveld, brede horizon

De Aventuro PRO Carbon motorhelm vergroot je perspectief op elke tocht! Met zijn grote panoramische vizier biedt de helm uitstekend zicht rondom. Dit verhoogt niet alleen het comfort, maar verbetert ook de veiligheid aanzienlijk. Omdat je je omgeving duidelijk en ongehinderd kunt zien. De Aventuro PRO Carbon is ook ideaal voor personen met een bril.

Touratech-Aventuro-PRO-Carbon-Motorradhealm_Panoramavisier_1200x800px

Snelle hulp in geval van nood

Het FRS Emergency Strap System van de Aventuro PRO Carbon helm van Touratech is een innovatieve veiligheidstechnologie die snelle en veilige hulp in geval van nood mogelijk maakt. Dankzij het systeem kunnen de wangkussens van de helm snel en eenvoudig worden verwijderd, zodat de helm indien nodig kan worden afgezet zonder extra druk uit te oefenen op het hoofd en de nek van de rijder. Deze functie is cruciaal voor snelle verzorging na een ongeval en vermindert het risico op letsel bij het verwijderen van de helm.

Touratech-Aventuro-PRO-Carbon-Motorradhelm-F-R-S-Emergency-Strap-System_blackedout

Lichtheid ontmoet kracht

Onze helm is ontworpen met het oog op lichtheid om de belasting van nekwervels en spieren te minimaliseren, wat zorgt voor een merkbaar makkelijkere rijervaring. De helm is licht en stabiel omdat het is gemaakt van zeer sterk X-PRO-koolstof. Het verrassend lage gewicht zorgt voor onovertroffen comfort en veiligheid tijdens je motortochten. De helm beschermt je zonder zwaar aan te voelen. Ideaal voor lange ritten en uiteenlopende avonturen!

Touratech-Aventuro-PRO-Carbon-Motorradhealm_leicht-x-pro-carbon_1200x800px

Opnieuw gedefinieerd: klep en aerodynamica geperfectioneerd

Bij de Aventuro PRO Carbon motorhelm is de klep losgekoppeld van het vizier. Dit verbetert de aerodynamica en biedt optimale bescherming tegen zon en vuil. Het ontwerp verhoogt de functionaliteit van de helm zonder de veiligheid of het comfort van de rijder in gevaar te brengen.

Touratech-Aventuro-PRO-Carbon-Motorradhealm_Helmschild_1200x800px

Multifunctionaliteit op zijn best

De nieuwe motorhelm is voorzien van geavanceerde features, waardoor het een echte aanwinst is voor jouw tour. De brilklem biedt een veilige grip voor je motorbril en voorkomt dat deze tijdens het rijden wegglijdt. Deze helm is ontworpen om compatibel te zijn met alle gangbare intercomapparaten, zodat je altijd verbonden blijft, waar de rit je ook heen brengt. De Pinlock® anti-condens technologie voorkomt dat het vizier beslaat en zorgt voor helder zicht onder alle weersomstandigheden. De Pinlock® 70 MaxVision™-lens wordt meegeleverd in de doos. Ook is de helm voorzien van twee bevestigingspunten voor actie camera’s, zodat je jouw avonturen gemakkelijk kunt vastleggen en delen met anderen! Deze combinatie van eigenschappen maakt de helm tot de ideale metgezel voor moderne motorrijders.

Touratech-Aventuro-PRO-Carbon-Motorradhealm_Brillenklammer_ECE-und-DOT-Norm_Pinlock_1200x800px_v2

Aventuro PRO Carbon

Touratech Copyright © 2020