Reisscene - Laatste info van Touratech merkambassadeurs en reizigers

Reisscene - Laatste info van Touratech merkambassadeurs en reizigers

Andreas Jancke - Great Malle Mountain Rally

Een buurman haalt Andreas Jancke over om deel te nemen aan de Great Malle Mountain Rally, de langste aaneengesloten rally in het Alpengebied. Over een afstand van 1500 mijl beleefde de tv-presentator een uniek avontuur.

"Ik heb altijd al gedroomd van een Alpentocht, maar de tochten op mijn Ducati Hypermotard en een 300cc Vespa gingen tot nu toe nooit verder dan mijn regionale comfortzone. Dat zou abrupt veranderen toen een buurman me overtuigde om deel te nemen aan de Great Malle Mountain Rally.

De organisatoren beloofden de meest uitdagende passen die de Alpen te bieden hadden. In zes dagen zouden we door zes landen rijden, van Innsbruck naar Monaco. Een tocht die goed voorbereid moet worden. Als alpiene beginner wilde ik niets aan het toeval overlaten wat betreft techniek en kleding en concentreerde ik me voor deze tocht op functionaliteit en veiligheid. Ik vertrouwde op een BMW F 850 GS Adventure voor mijn motor. Als het ging om beschermende kleding, andere uitrusting en goed advies, was mijn eerste aanloophaven Niedereschach. Bij Touratech kon ik eerst de Compañero World Traveller uitproberen en daarna huren. In de regenbuien op de reis naar Innsbruck, in de mistige hoogten van de Gotthardpas, tijdens de koude hooggebergtepassages in Frankrijk en in de hitte van Nice, had ik altijd het gevoel goed gekleed en goed beschermd onderweg te zijn.

Verdeeld in teams konden we als deelnemers tijdens elke etappe talrijke indrukken opdoen langs de route en 's avonds rond het kampvuur lokale specialiteiten eten. Na een schitterende rit door ontelbare bochten, over uitstekende bergpassen naar de Côte d'Azur, bekroonde ik mijn eerste reis door de Alpen met een sprong in het koele water van de Middellandse Zee."

Andreas Jancke is journalist en tv-presentator, onder andere voor het tijdschrift Vox auto mobil.

Sean and Emily Travels -In de startblokken

Sean en Emily zijn avonturiers, content creators en YouTubers. De twee delen hun avonturen met een enorme community en inspireren andere mensen om hun eigen ervaringen op te doen met hun filmpjes.

"In de afgelopen vijf jaar hebben we naar meer dan 50 landen gereisd. We hebben de meest ongelooflijke mensen ontmoet, prachtige plekken gezien en de ware betekenis van vrijheid geleerd.

Sean rijdt al motor sinds zijn vijftiende en erfde zijn passie van zijn vader. Emily is een avonturier in hart en nieren die er altijd al van heeft gedroomd om de wereld te zien.

We hebben twee grote reizen gepland voor dit jaar. Eerst willen we de winter ontvluchten tijdens een drieweekse rondreis door Spanje en Portugal. Later in het jaar gaan we naar de Noordkaap. In de zomer reizen we ook door Centraal-Europa en bezoeken we de bergpassen van Zwitserland, Italië en Oostenrijk."

Ga voor het laatste nieuws over Sean en Emily's avonturen naar.

https://seanandemilytravels.com

duo93adventure -Via Machu Picchu naar de Amazone

Renata en Dieter vertrekken vanuit de Peruaanse hoofdstad Lima richting het Amazonegebied. Afgezien van de toeristische paden nemen de twee een avontuurlijke onverharde weg die hen naar het startpunt leidt om de ruïnestad Machu Picchu te verkennen.

De volgende bestemming is Manaus, de metropool van het Braziliaanse Amazonegebied. Maar voordat de twee avontuurlijke rijders het hete en vochtige regenwoud induiken, moeten ze de 4700 meter hoge Andespas Abra Piruayani bedwingen, waar de temperatuur tot het vriespunt daalt.

In de tropische laaglanden wacht de avonturiers de beruchte BR 319, een wegverbinding tussen Porto Velho en Manaus die ongeveer 900 kilometer lang is en lange stukken onverhard. Vooral in het regenseizoen is de route vaak onbegaanbaar.

Of Renata en Dieter Manaus op deze manier hebben bereikt, lezen we bij de volgende update in het volgende nummer van Travel Time of op het web op

www.facebook.com/duo93adventure

Michael Hesse - Pushing the Limits

Al vele jaren beleeft Michael Hesse zijn liefde voor avontuur tijdens sportieve enduro-evenementen en off-roadtochten. Om het maximale uit zijn BMW R 1250 GS te halen, heeft hij de nieuwe motor uitgerust met het Plug & Travel EVO-veringssysteem van Touratech Suspension.

De eerste test voor de semi-actieve ophangingselementen is de Hard Alpi Tour Extreme. In 42 uur legt Michael een afstand van 900 kilometer af door Ligurië en Piemonte. 70 procent van de route is off-road, inclusief modder en steile beklimmingen en afdalingen op grind en steenslag. "Tractie te allen tijde en het voelt nooit alsof je de grenzen hebt bereikt van wat mogelijk is met de GS," vat Michael zijn ervaring op de HAT Extreme samen.

Terug in Duitsland ontmoet Michael het Touratech Suspension Team voor een feedbacksessie. Michael wil de karakteristieken van zijn vering nog verder optimaliseren voor off-roadgebruik. Geen probleem. In de werkplaats wordt een aangepaste off-road mapping geïnstalleerd. De volgende duurtest komt eraan met de Active Adventure, dan is het duidelijk: de motor is perfect uitgerust voor de Transitalia Marathon.

Together with his friends from GS Europe Team Germany I, Michael masters this challenge with ease. And at the finish line on the beach in Rimini, there is a big celebration at the Touratech Italia stand.

Samen met zijn vrienden van GS Europe Team Germany I gaat Michael deze uitdaging met gemak aan. En bij de finish op het strand van Rimini is het groot feest bij de stand van Touratech Italia.
Met de perfect afgestelde Plug & Travel EVO-vering kijkt Michael uit naar het seizoen 2023. De speciale editie "Hard Alpi Tour Extreme 1000" op de 15e verjaardag van de HAT staat op de agenda, net als deelname aan de BMW Motorrad GS Trophy kwalificatiewedstrijd Duitsland. Het Active Adventure staat net zo vast op het programma als de hernieuwde deelname aan de Transitalia Marathon. Uitgebreide offroadtochten zullen Michael door de Balkan naar Albanië voeren.

"De grenzen verleggen" is het doel dat Michael zich heeft gesteld - voor zichzelf en zijn GS.

Winterbijeenkomst in Spanje - Los Pinguinos

Sinds 1982 organiseert de Turismoto Club het motorwintertreffen Los Pinguinos in Herrera de Duero bij Valladolid in Noord-Spanje. Begonnen met 320 "motards" is Los Pinguinos uitgegroeid tot een van de grootste motorevenementen in Europa.

Ongeveer 38.000 "pinguïns" kwamen dit jaar samen om de 40e verjaardag van de meeting te vieren. Ongeveer de helft van hen kampeerde rond het kampvuur bij temperaturen rond het vriespunt of feestte gewoon de hele nacht door.

Natuurlijk mocht een delegatie van Touratech niet ontbreken, het nieuwe shopteam uit Madrid werd versterkt door Martin Wickert, CMO, Elvio Andrade, hoofd internationale verkoop en Touratech CEO Alberto Reinhart van het Touratech hoofdkantoor, die met drie BMW GS uit Madrid waren gereisd en hun tent hadden opgezet te midden van de feestende menigte. Ook al was er van slapen geen sprake, het was een prachtig evenement en het was inspirerend om zoveel actieve winterfietsers te ontmoeten.

Ga voor meer informatie naar www.clubturismoto.com of de Instagram-pagina van Touratech Madrid op
@touratechesp

Taro Mizutani bij de Africa Eco Race - Een droom wordt werkelijkheid

De Africa Eco Race volgt het spoor van de oorspronkelijke Dakar door het noorden van Afrika. Taro Mizutani, eigenaar van Touratech Japan, maakte zijn droom waar en deed mee aan de race. Taro bereidde zich acht maanden voor, vooral om zijn fysieke conditie te verbeteren.

Toch eiste de inspanning van de route van 6500 kilometer zijn tol op zijn kracht. Al op de derde dag werden slordigheden en rijfouten frequenter.

Eenzaamheid in de woestijn, mechanische problemen, uitdroging, slaapgebrek, 500 kilometer zand rijden op één dag, elke nacht onderhoud. Steeds weer vroeg Taro zich af: "Waarom doe ik mezelf dit vrijwillig aan - terwijl het me ook tijd en veel geld kost?" Taro vond het antwoord in het onvergelijkbare gevoel van geluk toen hij na 13 dagen Dakar als 28e algemeen over de finish kwam.

www.africarace.comTouratech Copyright © 2020