Door zijn bijzonder brede gebruiksmogelijkheden is de nieuwe Compañero Rambler de perfecte metgezel voor motorrijders die een textielpak willen dat in het dagelijks leven net zo inspirerend is als op lange ritten.


Of je nu even snel naar de bakker gaat, door de file slalomt om op je werk te komen of geniet van dat heerlijke gevoel van vrijheid wanneer je wekenlang op de motor zit: met de Compañero Rambler heeft Touratech een textielpak ontwikkeld dat in elke situatie een goed figuur slaat. Met zijn slimme ventilatie houdt het de zinderende hitte in de stadsjungle net zo goed buiten de deur als dat het u urenlang droog houdt in de aanhoudende regen op de snelweg. Op het gebied van veiligheid zijn het bovenmateriaal en de protectoren topspelers. Maar stop, het ene ding na het andere!

 1. Compañero Rambler Jacket, men
  Compañero Rambler Jacket, men
  As low as €1,098.99
 2. Compañero Rambler Trousers, men
  Compañero Rambler Trousers, men
  As low as €749.00
 3. Compañero Rambler Jacket, women
  Compañero Rambler Jacket, women
  As low as €1,049.00
 4. Compañero Rambler Trousers, women
  Compañero Rambler Trousers, women
  As low as €699.00

Robuust Gore-Tex drielaags laminaat

Het jack en de broek van de Compañero Rambler zijn gemaakt van Gore Tex Pro. Om dit bijzonder resistente drielaags laminaat te creëren, is het membraan gelamineerd op een nylon bovenmateriaal in robuuste 600 denier garen dikte. Een derde, dunne laag beschermt het membraan aan de binnenzijde.
In tegenstelling tot conventionele ontwerpen, waarbij het membraan als een losse laag (liner) tussen het buitenmateriaal en de voering ligt, biedt een laminaat tal van voordelen. Zo is textielkleding van laminaat veel minder volumineus en kan het zo worden gesneden dat het comfortabel dicht op het lichaam zit. Het grootste voordeel zult u echter letterlijk voelen zodra u in een regenbui terechtkomt. Bij gebruik van een voering zal het buitenste materiaal doorweken, waardoor het draagcomfort en het binnenklimaat eronder lijden, terwijl de regen van de buitenkant van de samengestelde laag van het laminaat zal rollen. Hierdoor behoort het "verzopen rat" gevoel tot het verleden.
Met een waterkolomwaarde van 28.000 millimeter is het Gore Tex Pro-laminaat 100 procent waterdicht onder alle denkbare omstandigheden die zich in het dagelijkse motorleven voordoen. De structuur van het microporeuze membraan laat echter waterdamp van binnen naar buiten ontsnappen, zodat de drager bij fysieke inspanning niet meteen begint te zweten.
Maar natuurlijk heeft het ademend vermogen van zelfs het beste membraan zijn grenzen. Om dit te begrijpen, helpt het om even naar de basisfysica te kijken. Hoewel klimaatmembranen meestal ademend worden genoemd, zijn ze zelf absoluut passief. Het membraan is een laag kunststof met zeer fijne poriën. De diameter van deze poriën is nauwkeurig gedimensioneerd, zodat water in vloeibare vorm er niet doorheen kan. Een kleiner waterdampmolecuul kan echter wel door de poriën glippen. De motor achter dit proces is het verschil in dampverzadiging binnen en buiten het kledingstuk en een overeenkomstig verschil in temperatuur. Bij koel, droog weer is deze "gradiënt" maximaal. Hoe hoger de buitentemperatuur, hoe lager de gradiënt. In hete en vochtige tropische lucht kan deze gradiënt in extreme gevallen zelfs omgekeerd zijn.
Uitgekiende ventilatie
Voor een allround pak als de Compañero Rambler, dat ontworpen is om bij hoge temperaturen te functioneren, is het dus niet voldoende om alleen op de prestaties van het membraan te vertrouwen. Om ervoor te zorgen dat het pak ook in de hitte comfortabel blijft om te dragen, hebben de ontwikkelaars een uitgekiend ventilatiesysteem bedacht.
De dubbele ritssluiting aan de voorkant zorgt voor een zeer sterke doorgang van de lucht. Als de waterdichte rits wordt geopend, wordt het jack nog steeds gesloten gehouden met een tweede, onderliggende rits. Een ingebouwde strook van zeer luchtdoorlatend mesh/fleece-materiaal, die van boven tot onder reikt, zorgt er echter voor dat de lucht over een groot oppervlak het jack kan binnendringen, maar houdt insecten buiten. Bovendien blaast het jack zich niet op, zoals bij klassieke ontwerpen het geval is wanneer de rits openstaat.
Nog een innovatie zijn de ventilatiekleppen die over een groot oppervlak kunnen worden geopend, waarvan er twee op de borst en twee op de dijen zitten. Dankzij de waterdichte ritsen kan het bovenmateriaal wijd worden geopend en vervolgens worden vastgezet met een magnetische knoop om fladderen te voorkomen. De ventilatieopening is ook voorzien van driedimensionaal gaas om te voorkomen dat er deeltjes binnendringen. Wanneer de rits gesloten is, garandeert een extra labyrintsysteem absolute waterdichtheid, zelfs bij hoge snelheden.
De ventilatieritsen ter hoogte van de biceps zorgen voor ventilatie van de armen. En - om de luchtstroom echt in beweging te krijgen - zijn er ventilatieopeningen op de rug van het jack die ook met waterdichte ritsen kunnen worden geregeld.
Dit maakt de Compañero Rambler perfect voor hoge temperaturen. Mocht het echter echt fris worden, dan zorgen een aanritsbare niergordel en het binnenjack voor behaaglijke warmte. Dit jack, gemaakt van comfortabel windbreaker-materiaal, kan ook apart worden gebruikt, zodat u een kledingstuk minder in uw bagage heeft. Bij echt guur weer zorgt de afneembare stormkraag voor een weerbestendige overgang naar je helm.
Top-level protection
Naast dit alles is de Compañero Rambler uitstekend gepositioneerd als het gaat om bescherming. Het robuuste 600 nylon is op slijtgevoelige plaatsen versterkt met Armacor. Deze hightech stof is een mix van Cordura (nylon) en aramidevezels (Kevlar), die zich kenmerkt door een enorme scheur- en slijtvastheid.
De nieuwste generatie protectoren zorgt voor schokabsorptie. Dit is waar "Seesoft" beschermers tot hun recht komen. Dankzij hun sandwichconstructie met afwisselende lagen nitrilpolymeren en polynorbenerubber zorgen ze voor een optimale schokabsorptie en verdelen ze de botsenergie over een groot oppervlak. De standaardprotectors op de rug, ellebogen, schouders en knieën hebben de hoogste beschermingsklasse, niveau 2, en de heupprotector komt overeen met niveau 1. Dezelfde beschermingsklasse kan achteraf worden aangebracht in de borststreek.
Dit concept van passieve veiligheid wordt ondersteund door grote bevestigingspunten van 3M Scotchlite, die de zichtbaarheid in het donker verbeteren dankzij hun sterk reflecterende werking. Dankzij dit uitgebreide veiligheidspakket kan de Compañero Rambler worden gecertificeerd als motorbeschermingskleding van klasse AA - alleen een lederen pak zou veiliger zijn.Conclusie
De Compañero Rambler is een allround pak van topklasse dat geen compromissen sluit. Hoogwaardige materialen en geraffineerde detailoplossingen garanderen praktische functionaliteit met maximaal comfort onder alle gebruiksomstandigheden.
De Compañero Rambler is verkrijgbaar in individuele stijlen voor mannen en vrouwen, elk in zeven maten. De herenversie van de Rambler is verkrijgbaar in grijs en zwart, en de damesversie in grijs.
Touratech Copyright © 2020